Tuesday, 16 April 2013

Jodoh

Jangan salah faham ye kawan2..

Bukan jodoh saya yang dah sampai..hehe..one fine day..insyaAllah..

Ini adalah berkenaan drama bersiri Jodoh yang air di Astro Ria (Astro104) on Monday at 9pm..Pelakonnya Scha and Dazrin if i tak salah eja la kan. It's about a man Azlan (Dazrin) yang join rancangan realiti JODOH untuk mencari jodoh and Olly (Scha) ni terlibat secara paksa rela dalan rancangan tu.

Bukan nak buat review ke ape ke..Cuma episod malam tadi ditonton bersama-sama housemate and of course a lot of comments and buah fikiran yang keluar kan.  Ada la adegan yang mana Azlan ni scripted all the things yang Katya (another peserta yang Azlan suka) and Olly ni kena buat. The task for this week is diorang kena pegi rumah Azlan. So, of course la Katya, being sweet Katya (as scripted of course) and Olly being soo not Olly..

Watching that scene, Nok na cakap "well,we cannot blame the girl being hypocrite when the man himself desperately trying to make the girls the way they wanted them to be". the statement made me realized that it's true that when we like somebody we will try to do anything to make other people like them too. kita buat dengan dasar kita suka dia and nak orang lain pon suka die. tak kisah la kalau dia kena menipu sekalipon.

Tak salah pon, terpulang pada kita sendiri.

Tapi i wrote this thing here so that, when come the time for me to do the same thing as that scene i'm hoping i'm not blind by love with not knowing what i'm doing bring no good to me or my family. Or anyone else.

Entry ni dah jadi merepek-repek..hahaha..

tapi, ada lagi satu adegan malam tadi yang Olly sedih sebab kena marah and she said " ini bukan air mata sedih, ini air mata kemarahan!",,hahahaha..i do feel you Olly! Aku pon ada masanya keluarkan air mata kemarahan tu,,tapi bila dengar orang lain yang cakap macam tu, it sound funny..hahahaha..

Whatever it is,Jodoh is a good drama for us serumah. At least adala kan cerita yang kami boleh komen macam2 and gelak2 sambil tengok.hahahahaha...