Tuesday, 31 December 2013

Good Bye 2013, Hello 2014

Hello,

It's 31st December today! Last day of 2013.
Thank You 2013, i gained a lot of things this year and i hope 2014 will be a blast for me.

Things that i remember this year are:

1) Angah and Kila graduation day.

2) Kila and Emi register sambung belajar.

3) The Great Doctor

hahaha..Is that all?? oh my god, i'm so bad at remembering things now. I only remember these three because there are the most memorable event. i guess? I do not remember anything bad at all. It's a good thing right? We need to let all negatives thought, memories and feeling behind.

I dont know if i'm going to list out my resolutions or not. I dont know, some things are a bit personal which i dont want people to know.

Anyway, Happy New Year guys!!! I hope 2014 brings you joy and happiness. I already got one (thank you Ain for the good news.hohoho)

onnjaejun



Saturday, 14 December 2013

A Little Bit Update

Last entry was on 5th Nov. Aiyo Onn, mana semangat kau berkobar-kobar nak update seminggu sekali tu?

Anyway, nothing much to blog anyway. Cuma last weekend November hari tu aku and Pad pegi wedding Arip. He was one of the supervisor masa kami dekat BTS dulu. Sekarang dia dekat UM, abang library katanya. hoho~. Tapi rushing je, sebab masing-masing nak balik kampung lepas tu. Gambar dengan pengantin pon ada 1 je. Apa pon, tahniah Arip! Semoga bahagia dan gembira dunia akhirat.

Lepas tu, weekend yang baru lepas ni kami (aku and family Acik Ina) pergi jalan-jalan buang masa. hahaha. Tak pergi jauh sangat pon. Afamosa and PD je. Jalan-jalan buang angin (bak kata omak dulu-dulu). Sepatutnya kami nak pergi Kuala Terengganu. Tapi, apakan daya, sekarang musim hujan. Tak boleh la pergi sebab banjir. Harap-harap banjir cepat surut. Kesian dekat orang-orang yang rumah kena banjir tu. 

Owh, plan yang besar kononnya nak dibuat tahun 2014 ni telah ditangguhkan ke 2015 atas sebab-sebab tertentu. Maklumlah keputusan besar ni kene ada persediaan yang besar jugak. Tapi, taper Onn. Doa banyak-banyak semoga Allah mudahkan.

Owh yes, 12.12.2013 hari tu birthday Ma Acik Ina. Even dia nampak relax je tapi I know deep inside the lost still pained her. Be strong sis! 

Have a nice day kawan-kawan!

Lots of Love,
onnjaejun



Tuesday, 5 November 2013

Maal Hijrah

Salam and Hello.

Salam Maal Hijrah to all muslims. It's a day that mark a new year in Islamic Calendar. For further info click here

I've made few resolutions for this new year (religiously and not) and will try to get through all of it until the next new year.

It's public holiday for most of Malaysian, so happy holiday all! (i am not the most of that Malaysian, so in the office i am.hurhur)

onnjaejun

Saturday, 26 October 2013

Sing-A-Song


Currently enjoying this song. Najwa Latif is one of Malaysian youtube sensation that i like.

Lyrics for you to sing along. : )

Najwa Latif - I Love You

Mungkin kita pernah rasa tentang cinta,
Yang takdirnya bukan untuk kita
Mungkin ini adalah cara meluah cinta,
Tanpa berkata atau berpandang mata,

I’m sorry but i love you,
I’m sorry if i miss you,
Even if i can’t have you ,
You know i’ll always be there for you,

Mungkin aku mencintaimu walaupun engkau tak pernah tahu,
Mungkin aku mencintaimu tanpa lelah atau pun jemu,

Mungkin kita tak bersama di takdirkan,
Tak mengapa asal kau bahagia

Biar aku mencintaimu biar tiada siapa yang tahu,
Biar aku mencintaimu dalam diam ataupun bisu,

I’m sorry but i love you,
I’m sorry if imiss you,
Even if i can’t have you,
You know i’ll always be there for you.
I’m sorry but i love you


Sumber : http://www.liriklagumuzika.com/2011/08/lirik-i-love-you-najwa-latif.html#ixzz2inEh4FWo


12 Years.

We love you Mum.

I still miss you.

Lots of Love,
onnjaejun

Tuesday, 15 October 2013

Al Fatihah


Al fatihah untuk blogger http://magicchicmakeup.blogspot.com/

I did not know her personally but i do read her blog (in fact i knew the news from one of the blogger in her reading list).But i do feel bad as much as i know her personally since i read her blog the most (among all the malaysian beauty blogger). I pray for her. Semoga Allah letakkan rohnya di kalangan orang yang beriman. Amin. We do lost a good blogger.








Sunday, 13 October 2013

Salam Aidiladha

Hai kawan-kawan.

Salam Aidiladha.

Semoga Allah terima haji semua orang yang ada di sana and terima korban semua orang.

Amin.

Saturday, 28 September 2013

Autocad

Ada sesapa baik hati nak ajar tak.

huhu~tau dulu jadik engineer. tengok diorang buat drawing pakai autocad huiyo ,giler la hebat.. huhu.. tapi tu la tak pandai sgt. keke

menyesal tau, dulu kat BTS tak belajar ngan topik ke dep ke..

tapi yela, menyesal kemudain tak berguna. gigih je trial and error je ni.

If tak, mintak maaf la bos. cari je la orang lain buat drawing ni..

ah,pening *_*

Ape pon, happy weekend kawan2!

onnjaejun

Friday, 20 September 2013

Happy Friday~

It's Friday! and it's third Saturday tomorrow, so i'm not working. teehee.. : )

I have a very long list of what i am going to do this weekend.  no! i am not going to bring home works even tough the file and documents are blocking my boss sight. hoho.  I've brought works home last week, last two weeks and previously weekend. so, no! andwae! Shiro! nonono!

I just want to bersenang-lenang and menghabiskan senarai rakaman cerita korea yang tergendala nak tengok tu. keke. In my list are another 3-last-episode of To The Beautiful You (i know~ dah berkurun kot cerita ni habis) and 4-last episode of I Hear Your Voice.

Happy weekend uolls!





Tuesday, 17 September 2013

Netherlands

I just check my stat just now and saw the audience stated Netherlands.

I know right away it was Acik Nurul. Keke siapa lagi kan?

Hi Sophie~ Bila nak balik sini..keke..Cik Onn nak ajak keluar. hoho




Saturday, 14 September 2013

Happy Birthday Acik IIna!

Photo taken from her fb
Happy Birthday Acik Ina!

Sebenarnya birthday dia 12 Sept, so this is a belated post for her.No, that's not her birthday celebration. We haven't had any celebration yet.

Anyway, semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki, Semoga juga Allah makbulkan doa-doa you and semua permintaan you.
 
Acik Ina masih single and available..keke (mati la jap gi die baca bebel kat i). 

Thank You Acik Ina, (for below listed reason but not limited to)

1) Thanks to you, i started to tell things about my mom. (i dont even can say 'mom' without crying before)

2) you're like a sister for us. You are there when we need you. You said things that i couldnt said to my baby sisters and bro. (I would have cried if i were to tell them all that touchy stuff). We love you a lot too!

3) You cooked a lot of lovely delicacies. (Where else did i get this extra 10 kilos of weight?)

4) You are always fun to be around. (Even though it sometimes means i had to heard all that kind of things. Eg: k***s, r***i k**i. You even teach my sisters to call me that!)

5) You gave me extra siblings. They gave me love a lot too! (should i remind you that i got souvenir whenever they went for holiday while you are not. keke~)

There are a lot of other things too, but i think 5 is sufficient for today.

Semoga kita terus berkawan sampai bila2. InsyaAllah..

XOXO
onnjaejun






Tuesday, 6 August 2013

Random

I remember that one of my azam tahun baru is ingin menulis blog dengan lebih aktif.

But, looking to my overview there are less than thirty post for the first half of the year. This is not an explanation. i've no one or any obligation to explain right?

It just a merely talk-to-self.

There are a lot of things that i would love to write. But, then i think it wouldnt be appropriate to tell the world (the blog is open to public and everyone is free to search and read) about my personal issue, thoughts and struggle.

I'm not stopping though. I will try to keep it up, writing good post is such a hard work. Salute to writers and bloggers out there. Not only all of you can write, you touch and change others life too. Thank You.

OnnjaeJun

Salam Syawal 2013

Dear All,

Selamat Hari Raya.

Maaf Zahir Batin.

Dari,
OnnjaeJun


Saturday, 13 July 2013

Ramadhan

Ramadhan datang lagi.. Alhamdulillah sebab masih lagi dapat sama-sama menyambut Ramadhan tahun ni.

Nothing much happened anyway.

Selamat menyambut Ramadhan, semoga I dapat penuhkan waktu ni dengan perkara yang baik-baik. InsyaAllah.

I dah fikir and buat keputusan yang i need to change my life. Tak boleh relax2 je, jangan buang masa. I have to work hard and cuba capai apa I nak.

And, doa banyak-banyak supaya dipermudahkan.






Monday, 10 June 2013

Happy 28th Birthday OnnJaeJun

It's my birthday!!!

I love my birthday. I dont know if anyone else felt just like i do.. i never feel bad on my birthday.hehe~

This year, i dont have any celebration, yet. The feelings are bit mixed up, but i think overall, it's an ok day...

7.30 am    : malas bangun..kena pegi site..(mixed.ok-not-ok)
9.30 am    : pergi site..(pergi dengan bos,so not-ok..hehe)
10.30 am  : arrived at site (the scenery sangat cantik! the site is in Genting. so ok)
12.30 pm  : dah habis tenaga naik turun bukit..(not-ok)
2.00 pm   : Lunch (sakit perot so tak makan.not-ok)
4.00 pm   : Sampai rumah, Fetch acik Ina and pegi makan dekat tesco (Lee min ho adalah sumber tenaga terakhir yang ada untuk tekan minyak . I imagine 5 orang Lee Min Ho tunggu I dekat Tesco.keke~)
4.30 pm   : Jumpa Nurul and the family. (super OK. Sophie sibuk main kicap dalam troli.sooo cute)
6.00 pm   : sampai rumah (home sweet home..ok)
8.00 pm   : Watched The Great Doctor. Tatau dah ulang berapa kali (SUPER2 OK..hehe~)
12.00 am :Pengsan dah tido..

That's what i did on my birthday.

I am grateful for all the birthday wishes. thank you guys..

bye2(anneyonggi juseyo~)
onnjaejun



Saturday, 11 May 2013

To Mum With Love.


video

Dear Mum,

Never once in the 12 years time i haven't been thinking "If only you were here", "If only you could see this", "If only you knew" and the list goes on...

It doesn't matter what the event is. happiness or sorrow. Laughs or tears. The thought has been playing on my mind and i'm sure it will be there for the 10 years or 20 years or it may even be there till the end of time.

But, I still wish you were here...

P/s : The original video is here. You can get the info regarding this video there. I dont know why i cannot attached the video directly from youtube. But, i really love the way he sang this song.
http://www.youtube.com/watch?v=UTDzVcP6IkM

Tuesday, 16 April 2013

Jodoh

Jangan salah faham ye kawan2..

Bukan jodoh saya yang dah sampai..hehe..one fine day..insyaAllah..

Ini adalah berkenaan drama bersiri Jodoh yang air di Astro Ria (Astro104) on Monday at 9pm..Pelakonnya Scha and Dazrin if i tak salah eja la kan. It's about a man Azlan (Dazrin) yang join rancangan realiti JODOH untuk mencari jodoh and Olly (Scha) ni terlibat secara paksa rela dalan rancangan tu.

Bukan nak buat review ke ape ke..Cuma episod malam tadi ditonton bersama-sama housemate and of course a lot of comments and buah fikiran yang keluar kan.  Ada la adegan yang mana Azlan ni scripted all the things yang Katya (another peserta yang Azlan suka) and Olly ni kena buat. The task for this week is diorang kena pegi rumah Azlan. So, of course la Katya, being sweet Katya (as scripted of course) and Olly being soo not Olly..

Watching that scene, Nok na cakap "well,we cannot blame the girl being hypocrite when the man himself desperately trying to make the girls the way they wanted them to be". the statement made me realized that it's true that when we like somebody we will try to do anything to make other people like them too. kita buat dengan dasar kita suka dia and nak orang lain pon suka die. tak kisah la kalau dia kena menipu sekalipon.

Tak salah pon, terpulang pada kita sendiri.

Tapi i wrote this thing here so that, when come the time for me to do the same thing as that scene i'm hoping i'm not blind by love with not knowing what i'm doing bring no good to me or my family. Or anyone else.

Entry ni dah jadi merepek-repek..hahaha..

tapi, ada lagi satu adegan malam tadi yang Olly sedih sebab kena marah and she said " ini bukan air mata sedih, ini air mata kemarahan!",,hahahaha..i do feel you Olly! Aku pon ada masanya keluarkan air mata kemarahan tu,,tapi bila dengar orang lain yang cakap macam tu, it sound funny..hahahaha..

Whatever it is,Jodoh is a good drama for us serumah. At least adala kan cerita yang kami boleh komen macam2 and gelak2 sambil tengok.hahahahaha...






Wednesday, 27 March 2013

Kesabaran

For me it's varies on situation and my self-limit.

I always assess the situation and have my own estimation. Let say if there so many people at the place that i need to go i will estimate how long will i wait and only get burst if the waiting time exceed my estimation.

i think it wouldnt be fair if there are 20 peoples waiting and we expect to be served in 10 minutes right? i wouldnt get angry if i waited long and saw the person in charge is really doing their work but i would if i waited 30 minutes and listening to them chatting and laughing not doing their work.

this is totally rambling..

Have a nice day!

Tuesday, 26 March 2013

Carry On - Ali


Carry On
Ali


gateun sigan soge utgo itneun neol bomyeon
ije nae nunen neoman isseo
machi unmyeong cheoreom
muldeureogan haruneun
imi cheonnyeoneul jinan deutae
ojig neoreul neukkigo
hayan pibue daha
salmyeosi seumyeodeun ne sumgyeol
maeil kkumeul kkunabwa
o! jeongmal geojitmal cheoreom
mareobsi dagaon ne moseub

sum swineun geu sungan buteo
nae simjangi doebeorin neo
hamkke kkum kkumyeo sarang hallae
sojunghan ne pumsogeseo harureul salgo sipeo
saranghae nae unmyeong gateun neo
o- Carry On- Carry On-
Carry On- Carry On-

gateun gonggan soge ppajyeo deulgo isseo nan
ije nae mameun neoman neukkyeo
jakku gaseum soge seoseon gineun ne moseub
soneul ppeodeumyeon daheul deut hae

ojig neoreul neukkigo
hayan pibue daha
salmyeosi seumyeodeun ne sumgyeol
maeil kkumeul kkunabwa
o! jeongmal geojitmal cheoreom
mareobsi dagaon ne moseub

sum swineun geu sungan buteo
nae simjangi doebeorin neo
hamkke kkum kkumyeo sarang hallae
sojunghan ne pumsogeseo harureul salgo sipeo
saranghae nae unmyeong gateun neo
o- Carry On- Carry On-
Carry On- Carry On-

Carry On- Carry On-
Carry On- Carry On-wo-eoeo eo-

neoreul saranghae
nae simjangi doe beorin neo
hamkke kkumkkumyeo sarang hallae
sojunghan ne pumsogeseo harureul salgo sipeo
saranghae nae unmyeong gateun neo
saranghae- uuu- ye- wo- eoeoheo saranghae-

Translation

As we’re in the same time, I see you smile
Now only you are in my eyes
Just like fate, each day gets filled with you
It already feels like
a thousand years has passed
I only feel you
Against my white skin
Your breath softly touches me
I dream every day
Truly, like a lie
You came to me without a word

The moment you started to breathe
You became my heart
I want to dream with you and love you
I want to live my days in your precious arms
I love you, you are my destiny
Carry On Carry On
Carry On Carry On

In the same space, I am falling for you
Now only you can feel my heart
You keep pacing through my heart
If I extend my hand, it seems like I can touch you

I only feel you
Against my white skin
Your breath softly touches me
I dream every day
Truly, like a lie
You came to me without a word

The moment you started to breathe
You became my heart
I want to dream with you and love you
I want to live my days in your precious arms
I love you, you are my destiny
Carry On Carry On
Carry On Carry On

Carry On- Carry On-
Carry On- Carry On-wo-eoeo eo-

I love you
You became my heart
I want to dream with you and love you
I want to live my days in your precious arms
I love you, you are my destiny
I love you, I love you

As we’re in the same time, I see you smile
Now only you are in my eyes
Just like fate, each day gets filled with you
It already feels like
a thousand years has passed

I only feel you
Against my white skin
Your breath softly touches me
I dream every day
Truly, like a lie
You came to me without a word

The moment you started to breathe
You became my heart
I want to dream with you and love you
I want to live my days in your precious arms
I love you, you are my destiny
Carry On Carry On
Carry On Carry On

In the same space, I am falling for you
Now only you can feel my heart
You keep pacing through my heart
If I extend my hand, it seems like I can touch you

I only feel you
Against my white skin
Your breath softly touches me
I dream every day
Truly, like a lie
You came to me without a word

The moment you started to breathe
You became my heart
I want to dream with you and love you
I want to live my days in your precious arms
I love you, you are my destiny
Carry On Carry On
Carry On Carry On

Carry On- Carry On-
Carry On- Carry On-wo-eoeo eo-

I love you
You became my heart
I want to dream with you and love you
I want to live my days in your precious arms
I love you, you are my destiny
I love you, I love you

lyric and translation from http://kromanized.com

Ps= ulangan Faith at One HD sabtu malam..me like!

Friday, 22 March 2013

SPM 2012

My baby brother dah dapat result spm.. Tader la dapat straight A's ke ape.. Tapi ada la 3 biji A yang dapat..hehe.. So, ok la...happy jugak..

Sepatutnya nak update pasal pegi Kelantan hantar Si Aqeela Cembeng... Tapi malas nak transfer gambar..hohoho...

Sekarang tader maasa senggang langsung..Asal cuti je lepak rumah je sebab cuti ahad je.. Tengah ganti cuti CNY hari tu, so sabtu kene keje full..hohoho..

ok la..
bye!

Tuesday, 26 February 2013

Random

A lot of things happened lately. Nothing too dramatic but it drained my energy anyways.

Update diri sendiri bulan ni, Berat naik 2kg.hahaha.. Perasaan bercampur-campur. Gembira pon ada. yela, orang kata hati senang kot.. Tapi susah hati sebab kena kurang makan and cuba bersenam. If tak nanti ada orang yang dah lebih BMI normal.. hehe

Update orang lain, Fairuz dah ada baby! Aisy Ruzain. Tak ingat la ada Mohd or tak. hehe.. But nama panggil Aisy. I like! Easy to remember. hehe. Congratulations babe! Belum pergi tengok lagi. Nanti Acik Onn datang k?

Have a nice day kawan2!

onnjaejun





Friday, 8 February 2013

online uitm

Adoi la..pening2...

Pening aku dengan pendaftaran online uitm ni. Aqeela dapat tawaran penerapan uitm kat uitm machang.alhamdulillah...

tapi macam bese la.si cembeng tu . hal2 macam ni aku la yang kene uruskan. Adoi la.

So, the problem is sekarang ni aku tengah pening. uitm (untuk course kila la kot) dah tader pendaftaran kat kampus. ala yang macam aku dulu2..beratur bukan main panjang, isi borang bagi borang bagai tu la... die dah buat pendaftaran pelajar online. masalahnya aku la yang kene online kan. harap kan kila, hampeh je la..hohoho

tu la aku dok la cari mana butang register nye. butang panduan ada la...aku dah 2-3 kali dah telepon bahagian pengambilan pelajar uitm tu. ni dah dapat cakap ngan orang nya, website die pulak tak boleh bukak. Adoi la..Malu dah nak tepon nnti..

If ada orang terbukak blog ni and tau cane, tolong la bantu akak ni..

yang benar,
akak pening

Friday, 25 January 2013

Graduasi Nur Zul Awanis

Cerita ni dah basi. haha. Tapi saja la kan. Daripada tader.

Konvo Angah was held on 2nd December 2012. Hari ahad. Petang pulak tu. so I and Acik Ina applied cuti on Jumaat and Isnin.

Kami bergerak on Sabtu  secara santai sebab grad nya kan ahad. sabtu cuma la hari jalan2 tapi kami terlalu santai sampai check in dekat hotel almost 4pm. Terlampau santai la tu.hehe. Kami stay dekat Rumbia Resort Villa dengan harga kurang RM300 semalaman (3r2b semi d house). Resort ni dekat Paka and amik masa lebih kurang 1/2 jam kot sampai UiTM. Kami terpaksa duduk dekat sini sebab book last minute and Dungun dah tader hotel kosong.huhu

 As for my opinion tempat nya ok la. swimming pool tak besar sgt tapi ok la. sempat la budak2 tu main air bagai. bilik nya pon ok. Even ada problem dengan aircond tapi servis nya cepat dan sebab tak boleh di baiki dia bagi kami kipas. (Tapi malam tu sejuk je aircond dia.nampak sangat tak sabor2 ptg tu)  For further info boleh check kat website dia. Sorry la I tader gambar bilik nya. hoho.

The best thing when you travel with parent is you dont have to think about where to eat.hehe. Malam tu ayah belanja makan dekat Dungun, tak ingat kadai apa. (so, tak membantu ok, tulis blog tapi sumer benda tak ingat) Then, breakfast pulak ada 2 coupon free from the resort. Tapi kami tak mengharapkan food kat situ sebab aim nak makan nasi minyak.hehe. Malam tu cakap kat ayah ' Esok if ayah rajin la kan, ayah kuar la pepagi cari nasi minyak. Kami makan kat sini je'. bangun2 pagi dah ada ns minyak. keke. heaven betol! (rumah ni ada pinggan mangkuk bagai)

So, lepak2 lagi. Angah punya konvo start pukul 2pm. pukul 12 kami dah check out and gerak ke UiTm. Fortunately, orang tak ramai sampai lagi. Kami pon amik kesempatan ni untuk bergambar sakan dekat stage dia.

The stage

Dewan

Saranghae!

Testing 1,2,3

Ready!

Si mata bulat.

Awanis and Daddy


Add caption

Us. Emi tader, tengah SPM masa ni

Lots of love

Lepas sibuk amik gambar ni, kami pon halau Angah and ayah pergi masuk dewan sebab kami nak jalan2 dekat pesta konvo dia and keluar beli keropok dan roti paung. hehe. Nasib la uolls kene tinggal. hohoho.. gambar jalan2 dalam phone Acik Ina. Will update once da transfer nanti.

Kila and I




Amboi2..


Lepas dah beli keropok and roti, kami pon balik ke UiTM semula untuk amik gambar beramai2. Kami ada tempah dengan satu booth ni Pakej Family berharga RM60. Okey la kualiti dia. it takes 1 month to arrive sebab kertasnya lain sikit dari yang boleh siap terus. 

Maafkan Acik Ina yang ta berapa pandai buat 'love' tu.haha

foooh...

Unofficial

laa..dah grad dah ko kila..(matila kalau dia baca.keke)



Us..
And, the official photo.hehe. I rasa cam comel gambar i dalam ni. dan2 edit and letak kat profile. keke


The end.




Multitask

alahai onn. mana janji ko nak update blog selalu?haha..

Aku tgh relax2 sambil minum kopi and makan roti. Tajuk kat atas tu adalah sebab aku ni rasa cam pening tengok nombor2 aku guna dekat google earth. sementelahan (ceh, ayat cam nak best) pulak report and record yang aku nak cari ni 2 tahun lepas punya and bukan aku buat.

Aku tak berapa suka nak share pasal kerja kat sini sebab bagi aku aku tak suka if orang judge kerja aku, co aku, or bos aku. Even sometime aku rasa nak meroyan but that is my own personal opinion and feeling.

Tapi the thing yang aku nak share is my opinion or my stand regarding buat kerja yang bukan kerja kita. Aku kerja dekat co yang biasa je. tak besar. geologist cuma aku sorang. skop kerja aku (official) buat report, supervised drilling works, liaison between authority, client and co aku dan kerja2 berkaitan.

Tapi unofficially aku juga buat kerja-kerja clerical, draught(wo)man, despatch, dan surveyor. Bukan nak berlagak tapi as long as aku rasa benda tu aku boleh buat, aku akan buat. Selagi tak mengganggu kerja wajib aku. That is why every instruction yang aku rasa bukan skop kerja aku aku akan tanya urgent tak sebab yada-yada(masukkan skop kerja sendiri.haha)

Aku tatau if orang (co aku) rasa ak berkira or ape. It just that in my opinion skop kerja wajib aku adalah priority. Yang lain-lain if tader masalah aku boleh cuba buat.

Entry ni entry tader tujuan. Cuma sambil2 tunggu external har disk di scan.hohoho


Thursday, 10 January 2013

What a day!

Assalamualaikum..

Morning uolls..Iolls dah kat opis. Kenapa? owh..i'l tell u..

Rumah kami di Pandan Jaya tader air. Actually dah start tader air since last 2 weeks. But at our house we still have air dalam tangki yang dah tadah and still ada air yang turun sikit2 dalam tangki tu. So all this while (2 weeks yang tader air) kami bertahan dengan air yang ada je la. Mandi sebaldi sorang. weekend pergi merantau ke rumah sedara mara yang dekat and minimise kan water usage.

BUT! nampaknya krisis ketiadaan air ni semakin meruncing bila air tangki pon dah habis. tengah malam tadi baru perasan and because of Acik Ina tak boleh tido die monitor ada air ke tak masuk dalam tangki. So, at 4.45 she called me (bilik sebelah je pon.haha) and told me that air memang tader and weolls pon fikir-fikir nak buat macam mana (means nak mandi mana.nak pikir apa lagi kan?air dah tader dah pon.huhu)

So i thought deeply and decided to bring all of them to my office at 5.00 am. My office ada air sebab dia di luar Kl.(hehe.lucky me). I did notified my boss and she replied at 6.00 am saying 'ok.noted' (Thank You boss!) So they all pon mandi and tinggal i kat office at 6.30 am. huhu. So, i pon ada dekat sini.

I am a bit upset not because of our condition (sebab kami bujang, tak payah pikir pasal anak nak mandi ke apa ke and kami boleh bawak kerete pegi cari air) but because of other people. I upset sebab i tader nampak pon lori hantar air ke apa ke dekat area rumah i. Tatau la if diorang hantar waktu i pergi keje kan? Tapi tak make sense kan sebab most of orang tader kat rumah. Pergi kerja. if housewife ada kat rumah pon, larat ke diorang nak angkat air 2-3 tingkat tu kan?

So, i now that we (people that are affected) will be sangat-sangat la bersyukur kalau ada pihak-pihak yang prihatin berkenaan isu tader air ni. Atleast if kerosakan tu tak dapat dibaiki urgently please hantar bekalan air. Even i mungkin tak pergi tadah (malas ank angkut tingkat 2) tapi i pasti ramai orang lain boleh guna.

Dengar-dengar air tader sampai Chinese New Year (which is a month away!). Macam mana la nasib kami ni agaknya..

Update:21.01.2013

Sekarang dah ada air!hiphiphooray!! dah ada air since seminggu lepas.alhamdulillah..tapi pelik kan tetiba je ada air mencurah2..hehe..harap2 lepas ni tader la masalah air lagi..