Monday, 26 November 2012

Twilight and random.

Macam mana nak mula ye?

Semua onnjae suka! hehe.. Opening dia pon saya suka. Cuma mula2 cerita tu ngantok sikit (mungkin sebab tengok pukul 10.20 pm and itu sudah masa tidor. huhu). Tapi lepas tu okeh je. Lepas tu ending nya pon suka. Ada twist sikit, rasa macam tader dalam novel. Tapi i like! hahaha. i even love the special part they made. Ada list and babak pelakon2 for the whole series. <---Pelanggan berpuas hati.

Minggu ni kene kompem kan hotel. Hujung minggu ni mahu ke Dungun. Angah konvo. boleh jalan-jalan.weehee..Akhirnya. Aku tatau nangis tak nanti. toching juga rasanya. Maklumla, adik sendiri sudah grad untuk degree. Hari tu diploma tak rasa touching sangat. Well maybe because i wanted my siblings to at least have degree. That is a promise i did. So, satu sudah lepas. Tinggal lagi 2. Hehehe. Fighting!

Last night i dreamed of something weird. hoho. (i always do!) but it is the weirdest i guess. Weird but not scary. Weird but somehow i like it. 



Saturday, 24 November 2012

Daging dan Jerawat

Aku confuse.

aku tak boleh makan daging ke eh? ceritanya camni. Masa raya haji hari tu kan aku terlampau banyak makan daging. So, aku pon pikir jangan makan daging for sebulan dah ni.(tapi tahan 2 minggu je.huhu) so for 2 minggu tu aku tak makan daging, tader pon jerawat yang tumbuh kat muka aku ni. yang ada cuma la parut dan bekas yang tinggal.

AKu pon rasa macam owh, gembira tader jerawat. keke. tapi hari ape eh hari tu? rabu or selasa kot. aku ngan Acik Ina tatau nak makan ape. Kami pon beli burger daging+cheese. Esok nya aku tengok ada sebiji jerawat di dahi dan pipi kanan. Hari seterusnya pulak Acik Ina beli daging masak kari. Esoknya aku tengok ada jerawat dua pipi kiri, tiga dahi dan satu kat pipi kanan. huhu

Mungkin aku kene buat experiment jangan makan daging sebulan tengok camane. Sekarang pulak aku ada jerawat dekat bahu kanan. Sakit betul!  rasa macam nak kejang bila bergerak. Tapi acik Ina kata tak masak lagi pon merah je. Tak boleh la suruh die picit. Terpaksa la menderita je tahan.hoho.

Agaknya ade tak orang yang kes2 macam aku ni?

Thursday, 15 November 2012

Salam Maal Hijrah

Salam Maal Hijrah,

Iyer, saya bekerja hari ini. Pagi tadi macam blur sebab the whole house not in chaos at 7. then it hit me that orang lain akan tido lagi while i kene bekerja.

The good thing is. hari ni tak jem, and ada banyak parking lot. Tak payah park jauh2. depan pintu opis je. lompat tangga terus masuk. hehe. ow, takpayah bayar parking juga.

Last weekend rumah kami buat kenduri doa selamat and makan2 sempena anak2 nak bersunat. Adam, Ijlal and Naufal. hehehe. Anak2 tak ape2, tapi mak sedare yang demam. Yes, mula2 Acik Ina demam, then hari sabtu petang onnjae dah start selsema and malam dah demam.

Tapi untuk memeriahkan majlis, onnjae tetap pakai jugak baju kurung walaupon selang 15 minit masuk bilik baring2 and lap hingus. majlis start lebih kurang pukul 11 and habis lebih kurang 1.30pm.

Lepas tu terus kemas2 and balik at 3pm. Isnin tak amik cuti sebab Acik Ina ada court and angah pon dah cuti hari khamis sebelum tu. Tapi, isnin tu onnjae mc. cuma singgah amik barang kat opis sebab ada benda urgent and selasa cuti pulak.

Selasa tu pulak Deepavali (Happy Deepavali to those yg celebrate!). Kami (onnjae, Achik Ina and KD-kawan-acik-ina) pergi Ampang Park sebab KD nak beli kamera. die nak pegi jalan2.So, kami pon lunch terus kat situ dan beli kamera.

Cuti kami dihabiskan dengan menonton tv je lepas tu. hehe.

Memang bercuti betol kan?


Thursday, 8 November 2012

The Great Doctor


Mula-mula baca review je citer ni dekat Dramabean. Lepas tu tengok ada pulak dekat OneHD. Apa lagi rakam la kan. Tak tengok pon lagi. Lepas tu bile baca recap rasa macam berat cerita ni. And i bukan minat Lee Min Ho sgt. cam tu camtu je. So citer yang rakam tu dah sampai  episod 16 and memori pon dah tinggal 1/3 guna tak tengok2. So last week i decided to watch and delete the series. Sebab konon-konon tak nak penuhkan memori. So malam tu pon start la tengok and delete cerita tu terus. Tapi tak perasan dah tengok sampai episod 10 rupanya satu malam tu and tetiba rasa macam 'eh,sedap pulak cerita ni'.

Cerita ni memang berat sikit sebab pasal history. Tapi i think jalan cerita die ok. Ada la yang boring sikit, yela 24 episod kan. Tapi based on recap yang i baca i rasa cerita ni ok. so sekarang dah menyesal sebab dah padam 10 episod yang awal. huhu. Jadi dah tekad dalam hati nak beli dvd dia nanti. Keke. Dah paksa dah Acik Ina belanja, tapi die pulak mintak Grey Anatomy Season 5-9. So dah decide for every Grey Anatomy box yang i belanja die, die akan belanja 1 box DVD korea pilihan i. hoho. Bukan ape, kami ni kedekut kalau nak beli untuk diri sendiri. hahaha.

Anyway, if minat nak tengok siri ni ada lagi dekat One HD. Isnin dengan selasa pukul 9.00 malam(rasanyer). Tapi minggu depan dah episod 19-20 dah. So ada lagi 6 minggu lagi nk habiskan semua. Harap-harap tader la blackout ke tertutup suis decoder ke ape ke on hari isnin n selasa (9-10pm) for the next 3 weeks.hehe

Have a nice day!
xoxo