Monday, 30 July 2012

Ramadhan

Salam Ramadhan.

Baru je telefon ayah and heard cerita yang tak berapa best. tak pe la ayah, bukan rezeki kita. biar la orang yang buat tu tanggung sendiri apa yang die buat.

okeh,enuff with cerita tak best.

Sepanjang bulan ramadhan ni macam2 dah berlaku. hehe.

1st day puasa kami sahur ape ye?lupa dah. hari tu hari sabtu onnjae cuti,so kami berbuka di rumah ayah. may be sebab 1st day, gerai yang jual kuih cuma ada 2 je.Alhamdulillah dapat la kami kuih ketayap. Acik Ina pulak beli sata. rasanya sedap kot, tengok ayah cam makan beria je. gembira betol tengok. gembira jugak sebab berbuka beramai-ramai.

2nd week sabtu berpuasa onnjae kerja. petang tu pulak janji dgn kawan2 muda-mudi *haha* nak berbuka sama. Jemaah biasa la yang ada. nurul+arel+sophie. ain+zaide+wazeef. fairuz+zaid. aku kadang2 kena pikir lebih sikit bile nk ckp pasal laki ain ngan fairuz ni. bukan ape,sebab nama dekat2. kang aku tersalah letak pasangan,ha sesia je.huhu.

aku bawak si Aqeela gemok. bencik ah bawak die ni. dia asik bisik kat aku je. 'wey, ko kene usaha lebih sikit. kawan2 ko dah beranak pinak. ko je tak lagi' . aku rasa nk tempeleng je die.serius!

walaupon aku down jugak dengan kata2 laser kila gemok tu, aku pon admit. time flies fast. dulu masa aku kenal ngan budak2 ni, masing2 muda remaja lagi. sekarang tak sangka tengok diorang dah menguruskan anak2 pulak.hehe*terima kasih yaAllah.ko panjang kan la friendship kami lagi.kalau boleh sampai ke syurga* Tapi tak der istilah aku tak boleh merge and mingle ngan diorang even progress aku tak sm macam diorang. sebab benda2 seperti getting married, having babies is celebratory moment. and i'm grateful to be included.

mesti pelik nape aku tak bawak Acik Ina kan?Actually, die balik kg dia. meguruskan rumah. maklumla die kan ibu rumah sekarang ni. *sis, you are doing great.i'm proud of you*kebetulan pulak kak long dah admit to ward untuk melahirkan adik Kakak Nia. Alhamdulillah Acik Ina balik. boleh tengok2 kan Nia. Sian die sorang.hehe. Kakak Nia pon dah dapat adik baby boy.hehe

InsyaAllah, perancangan untuk minggu2 akan dtg dah ada. cma jadi ke tak tu tatau la kan.











Monday, 23 July 2012

Macam-macam...

Owh, dah lama tak update blog.

Idea macam-macam ader. konon nak update pasal Astro la, Pasal Rara la..Tapi bile nak menaip, maleh. Hampeh je.

Salam Ramadhan uolss..