Thursday, 26 April 2012

Cuti - Cuti Malaysia (Bukit Tinggi)

Ini adalah percutian pertama kami sekeluarga. Starting from Facebook group '528Rocks!' so hasilnya ialah perjalanan ke Bukit Tinggi.Dah lama gila dah pergi tapi baru terhegeh-hegeh nak udate kat sini.hahaha..

Sebelum pergi, macam biasa la. kena la baca review2 orang yang dah pergi. Mostly semua kata makan and barang kat atas mahal. Of course la kan,ingat rajin nak turun naik bawak barang?so, solution nya ialah seperti di bawah.

Beli je siap2 dari kl..


Nampak tak tupperware macam balang tu..ha, tu tom yam for dinner..
Siap bawak periuk nasik bagai..Mesti adik yang tolong bawak barang tu gelak2 je dalam hati...thank you to my lovely We and Cik da yang rajin masak macam2..

Kami yang bujang bergerak dari rumah  (aku+acik ina+angah+kila) pukul 12.30 tghari sebab mak cik kila ni ader pape pulak pagi tu. Pastu jumpa Mak Yang and Andak dekat Tesco Ampang pukul 1.00 ptg sebab nak tumpang sekotak air mineral dalam keta die. Yela sekotak dah ada dalam keta aku, kang Jasper tak lepas pulak naik Bukit Tinggi tu.hehehehe

Lepas tu berhenti dan jumpa family member lain dekat Hentian Lentang. Ayah sefamily dari Bentong and We sefamily dari Keratong dah pon sampai ms tu. Anak2 dah kuak lentang dah kat sungai tu. Iman sampai tamo kuar, kena pujuk2 baru la nak kuar. hahaha..Lepas makan kami pon truskan perjalan ke Berjaya Hills tu.

Kitorang duduk dekat Colmar Tropicale. 4 Bedroom Suite harga dia masa tu RM1016. tapi lepas tu dia ader bagi redeem 8 tiket yang kami bayar masa mula2 nak masuk tu so tolak la RM96 maka jumlah sebenar bayaran adalah RM920. Bagi aku berbaloi la dengan bilik tu..Bersih dan cantik jugak. Mintak maaf la ye, gambar bilik nya tak der.. Sebabnya, pergi 5 kereta beramai2 adalah dalam 20+ orang. Mula2 kancheong nak parking sebab parking penuh. Pastu dah parking heboh pulak nk angkat barang masuk ilik. Maklum la bawak bekal macam nak duduk 2 minggu padahal 2 hari je. Lepas tu dah masuk dalam bilik pulak masing2 sibuk bercakap macam tak jumpa setahun. Padahal baru je setengah jam lepas jumpa masa berhenti makan sekat Lentang tu. Aku pon pening2 lupa suda nak amik gambar bilik.

Suite dia ni 2 tingkat. Floor bawah ada hall, satu master bedroom (ada bilik air) and satu bilik dengan satu bilik air. Floor atas pulak dua bilik, satu bilik air and ada hall jugak. Hall bawah ader kipas and Aircond. Hall atas ada aircond je. Tiap2 bilik ada tv and aircond.


alamak!anak sape tgh panjat masuk bath tub tu?hahaha..angah tak perasan...


Ayah and Cik Da. Cik Da tu bukan sedih, muka die memang camtu bila amik gambar.hahaha

Permanadangan dari bilik kami

Permandangan dari bilik lagi..

Acik Kila

Ayah Su, Qoid Sayang, Dinie Comey, Along Era
 Akan bersambung kemudian. Sudah tiba waktu kerja. Thank You.

Wednesday, 25 April 2012

For the love of Ssangchu

siap tulis nama..ni kalau angah baca mesti die tergolek ketawa..hehehe


4 ekor je..cukup lah kan? dari tader..


hahahaha...

aku tau if nok na baca ni die gelak guling2..

tapi ni la hasil lipatan aku selama sebulan ni..hahahahaha..

yang 2 ekor tu lagi aku beli kat cherating masa teman nok na pergi kuantan hari tu.

Konon2 nya aku nk hantar ni pegi balik kampung korea. tapi belom hantar lagi..Nanti la..

Tuesday, 17 April 2012

Stress

Hari ni aku stress..

mula2 aku ni sebagai geologist berdedikasi nak la menyusun sampel2 batu untuk report ni ha..tapi aku tensen, sebab hari tu baru je aku kemas sebelah meja aku ni. nak clear kan sebab nk susun sampel ni la..maklum la, opis ni coet na..pastu semua nak letak kat atas..aku nak jugak tanya budak2 pasni, hdpe pipe taknak letak kat atas ke?so, delay la jap nak susun tu..

Pastu bukak2 fb. mak ai, terkojut den! ader orang kat frenlist aku kena tag gambar bontot. bangang betol la hai..bontot yg penoh satu gamabar okeh?aku tensen2..aku pg kat wall budak tu..aku tgk rupa macam tak kenal..bagus, terus je unfriend..easy peasy...pening aku tgk...

adoi la..tolong la pikir kan sensitivity sket if nk tag ke, share ke kat wall tu..kadang2 nak marah jugak aku tgk..

tapi,lantak la..

Thursday, 12 April 2012

Update

Memang banyak benda nk update, nak tulis, nak membebel..tapi semua malas..hahahaha..

Baru2 ni sekeluarga ke bukit tinggi.. Last week pulak pg teluk cempedak..siap singgah mrsm lagi..bukan main lagi amik gambar bagai..nak update kat sini malas..

Tulis ni pon sebab takut kang kene delete plak blog ni...ahahahaha

nnti letak gambar..