Saturday, 24 March 2012

Happy Birthday Aqeela!

Last 23rd March was my baby sister Birthday yang ke 21.

Latest Photo. A Famosa. Daddy's Family day
Happy birthday Qeela mok. Aku doakan ko dapat semua yang ko ingin kan..hehehe..

Dia ni anak manja ayah..haha..serius, aku rasa ayah paling sayang dia. sebab die ni sgt la manja nya. ayah marah 2 patah die banjir da. if ayah tengking , aku rasa mau hujan ribut kat situ..hahaha.. Dia ni memang cembeng sket. Dulu2, tak jumpa tudung nangis, cari ape sumer tak jumpa nangis. sampai kawan aku yang dah 10 tahun tak jumpa pon still ingat dia ni. Siap tanya aku, "qerah, adik ko yang suka nangis tu kuat nangis lagi?"

Dia juge moody..ugh,aku tak suka nih. Asal gaduh ngan bf moody. Asal gaduh ngan kawan moody. aku rasa la, seminggu sekali mesti ader je benda yang buat tekanan darah aku ni naik sebab perangai dia ni. kalau aku hangen je mesti orang keliling tau da..die la punya pasal ni..hahahahahaha

Tapi, dia ni mak sedara kesayangan anak2 sedara aku. especially Iman Sayang. sikit2 la..(dia pelat lagi, so dia acik kila jadi la je). sumer nak la yang buat. Qoid sayang pon camtu. Kalau amik gambar dengan kila ni, ader je pose2 yang buat orang melt..tapi kila ni bukan lembut pon ngan anak2. Asik menjerit je. Sikit2 "acik kila babap kang!!" tapi anak2 suka jugak aku tgk.ntah ape jampi dia baca kat budak2 tu..hahahahaha..sepupu aku sumer kata, if bagi anak2 kila jaga, kelek2 je tido..hahaha..

Dia jugak agak rajin..kalau kene gaya suruh nya la..kalau aku yg suruh tak berapa jalan.aku selalu pass keje2 suruh dia kat kak ina je..hahahahahah..sebab dia ni kalau ngan kau asik nak touching je. mungkin sebab aku ni jarang membebel kat dia (banding ngan angah). Kalau aku nak cakap dengan dia ni kene pujuk2 je. kadang2 tensen lak aku.

Dia jugak selalu mnyumbang bahan2 ketawa untuk aku ngan Kak Ina.hahaha. tatau la, mungkin beza umur agak jauh ka, so ape yg die buat kadang2 buat kitorang rasa kelakar.

Asal berjalan je, kene beli jajan..takut mabuk..hahahaha

Wednesday, 21 March 2012

Giveaway from mywomenstuff

http://www.mywomenstuff.com/2012/03/21/win-lovingminerals-com-lumiere-6-piece-dual-brush-set-worth-rm279/

Ramai-ramai la join.mn tau rezeki kan?

no, i dont know Paris personally. i only know her through mywomenstuff. But i can tell she's one nice lady..hehehe

Anyway, hari ni nak cerita pasal komen. i'm not one of pengomen tegar. serius. i do read and like a lot of blogs. but untuk mengomennye memang sangat susah.

kenapa?sebab saya ni self concious. nak2 sekarang ni i'm in my lowest point of life. so i kinda afraid if apa yang i tulis or komen mengganggu perasaan orang. i only komen if i rasa komen i dapat bright up somebody's day. i hope.

Thursday, 8 March 2012

I Wont GIve Up On Us


Aku asyik teringat je lagu ni..tatau kenapa. Sebab sedap kot? ke sebab Jason Mraz nyanyi? ke sebenarnya aku touching dengan lirik 'i wont give up on us'?

i'm at my lowest point right now.

Wednesday, 7 March 2012

Ahh,,Kebusanan..

Sepatutnya nak upload gambar kawen ju-are. Tapi kemalasan melanda diri.

Sekarang ni semua benda malas. nak keluar pon malas. Paling2 pon pergi Jusco makan dengan budak2 ni je.

Tapi, hujung minggu ni gembira! Sebab nak pergi family day ayah dekat melaka. haha.. Sabar menghitung hari..

Saturday, 3 March 2012

Birthday Awanis!!!

Birthday Girl!

Hari ini adalah hari lahir adik saya. Happy Birthday Angah Wanis!! Aku doakan semoga kau mendapat semua yang kau ingin kan..

Angah adalah seorang adik yang tak banyak karenah..sejak kami kehilangan mak kami, rasa nya adalah sekali or dua kali kami bergaduh atau tak bercakap. itu pon biasa nya kami cuma merajuk sehari je.

Dia juga seorang yang senang dibawa berbincang dan kalau ada permasalahan keluarga, aku lagi suka cakap dengan dia. sebab aku rasa hilang stress dan insyaAllah, masalah tu akan selesai if tak 100% pon.

Sekarang dia dok kat umah aku. Rajin jugak la dia basuh pinggan and tolong hanger baju. hahahaha.. terima kasih ngah, kak hang ni mmg maleh hanger baju kurung.

Tapi, sila tau yang dia ni amatlah degil nya..memang tak bisa tahan. Aku rasa Qoid Sayang tu pon menurun perangai dia ni. Kalau dah dia nak buat tu, tak tunggu2 dah. Memang dia akan buat. Kalau dia tak setuju aku bg bukti kejadian dekat sungai Chamang and kes Pos Malaysia cawangan Tesco Ampang tu. Cakap Kak Ina pon kadang2 dia tak dengar..

Satu lagi, dia paling pandai pow orang..especially aku ngan Kak Ina la kan..tau2 je, dah ada dah barang dia yang kitorang bayar. Kitorang pon tak perasan bila dia amik. So, kepada future husband dia, please take note perangai dia yang ni..hahahah

Tu je la kot pasal dia ni..okey lah.Daaa...

Satu lagi gambar..

Friday, 2 March 2012

Tiada Tajuk


Comel kan? Masa baca ni, teringat surat2 cinta orang lain yang dibaca masa sekolah dulu..hahaha...surat sendiri mesti la tader,tak confiden kot nak antar..eh? ke ader? sorry guys..terlupa sudaa...

Anyway, baru je baca blog besties Nurul . Ada benda yang aku rasa mcm inspired and of course akan nasihat kan orang untuk buat benda yang sama, TAPI, aku sendiri mungkin tak boleh buat..haha..


  okey..ini la dia..bukan ape, sebab aku punya confident level ni kurang. so, jarang ak nk ambil 1st inisiatif nak call orang ke,ajak jumpa ke.. Nak cakap i love you tu lagi la tak kan..Tapi ni applicable untuk kawan - kawan lelaki je. kalau kawan2 pompuan tak der pulak malu..hahahah

 Sebab aku selalu rasa tak proper untuk aku melebih-lebih. Sebab orang boleh cakap macam2 dan mungkin macam2 tu adelah apa yang aku tak nak dengar. 

kalau kat orang lain boleh pulak aku bukan main semangat lagi nasihat. macam tu la, macam ni la.. Bila time aku je, terus aku senyap...hahahahahaha

 Tapi tu apa yang aku rasa la. If orang lain tak rasa macam aku, tader hal.. Kita ada pandangan masing-masing kan?