Monday, 31 December 2012

31.12.2012

Akhirnya..

Tak sangka cepat betul 2012 berlalu. Macam-macam jadi. Gembira. Sedih. Suka. Duka. Bercampur-campur.

When i think back, i am grateful for the whole year passed.

Azam tahun baru akan ditulis di planner sendiri sebab terlalu peribadi nak share dekat sini. hehe. this time i try to aim more specific thing other that tahun2 lepas yang asyik2 azamnya nak hidup gembira. Yes, for years yang i dah boleh fikir azam tahun baru, tiap2 tahun azamnya ialah to be happy. Tak kisah senang or susah, saya nak hidup gembira.

Tapi tahun ni i decided to change my resolution a bit. be happy is my priority of course. but this year there are few things that i thing i need to achieved.

i read it somewhere (i think its Xiaxue blog.yes, i do read her blog sometime) that writing your aim can make us more focus and mindlessly making us work harder to achieve the dream. So, i am going to write it clearly and bold in my planner. hehe

So, this is my last entry for 2012. i hope to write more next year and share more informative entry (rather than random ranting) and happy moment that make you smile too!(i know that only nurul and Acik Ina je yang baca blog ni pon. hehe)

Byebye.
xoxo
OnnjaeJun


Friday, 21 December 2012

busy as a bee

hohohoho (ala2 santa claus)

Sekarang ni tak sempat nak update or upload ape2.

Since lepas angah grad, kesibukan yang amat. Maklum la ujung tahun. Macam2 la nak cepat kan.(ceh, macam la ade kene mengena kan?)

Ape pon it's weekend!(saya bekerja on saturday.thank you)


Friday, 14 December 2012

ParisB Giveaway!!

I would like to share that Paris B of MyWomenStuff is having a giveaway! It is special because the present will be sent to someone you love. As she said, 'it is better to give than receive'. But no worries, she will give you something too!

So, be fast because it ends on 19th December.

xoxo

Monday, 26 November 2012

Twilight and random.

Macam mana nak mula ye?

Semua onnjae suka! hehe.. Opening dia pon saya suka. Cuma mula2 cerita tu ngantok sikit (mungkin sebab tengok pukul 10.20 pm and itu sudah masa tidor. huhu). Tapi lepas tu okeh je. Lepas tu ending nya pon suka. Ada twist sikit, rasa macam tader dalam novel. Tapi i like! hahaha. i even love the special part they made. Ada list and babak pelakon2 for the whole series. <---Pelanggan berpuas hati.

Minggu ni kene kompem kan hotel. Hujung minggu ni mahu ke Dungun. Angah konvo. boleh jalan-jalan.weehee..Akhirnya. Aku tatau nangis tak nanti. toching juga rasanya. Maklumla, adik sendiri sudah grad untuk degree. Hari tu diploma tak rasa touching sangat. Well maybe because i wanted my siblings to at least have degree. That is a promise i did. So, satu sudah lepas. Tinggal lagi 2. Hehehe. Fighting!

Last night i dreamed of something weird. hoho. (i always do!) but it is the weirdest i guess. Weird but not scary. Weird but somehow i like it. 



Saturday, 24 November 2012

Daging dan Jerawat

Aku confuse.

aku tak boleh makan daging ke eh? ceritanya camni. Masa raya haji hari tu kan aku terlampau banyak makan daging. So, aku pon pikir jangan makan daging for sebulan dah ni.(tapi tahan 2 minggu je.huhu) so for 2 minggu tu aku tak makan daging, tader pon jerawat yang tumbuh kat muka aku ni. yang ada cuma la parut dan bekas yang tinggal.

AKu pon rasa macam owh, gembira tader jerawat. keke. tapi hari ape eh hari tu? rabu or selasa kot. aku ngan Acik Ina tatau nak makan ape. Kami pon beli burger daging+cheese. Esok nya aku tengok ada sebiji jerawat di dahi dan pipi kanan. Hari seterusnya pulak Acik Ina beli daging masak kari. Esoknya aku tengok ada jerawat dua pipi kiri, tiga dahi dan satu kat pipi kanan. huhu

Mungkin aku kene buat experiment jangan makan daging sebulan tengok camane. Sekarang pulak aku ada jerawat dekat bahu kanan. Sakit betul!  rasa macam nak kejang bila bergerak. Tapi acik Ina kata tak masak lagi pon merah je. Tak boleh la suruh die picit. Terpaksa la menderita je tahan.hoho.

Agaknya ade tak orang yang kes2 macam aku ni?

Thursday, 15 November 2012

Salam Maal Hijrah

Salam Maal Hijrah,

Iyer, saya bekerja hari ini. Pagi tadi macam blur sebab the whole house not in chaos at 7. then it hit me that orang lain akan tido lagi while i kene bekerja.

The good thing is. hari ni tak jem, and ada banyak parking lot. Tak payah park jauh2. depan pintu opis je. lompat tangga terus masuk. hehe. ow, takpayah bayar parking juga.

Last weekend rumah kami buat kenduri doa selamat and makan2 sempena anak2 nak bersunat. Adam, Ijlal and Naufal. hehehe. Anak2 tak ape2, tapi mak sedare yang demam. Yes, mula2 Acik Ina demam, then hari sabtu petang onnjae dah start selsema and malam dah demam.

Tapi untuk memeriahkan majlis, onnjae tetap pakai jugak baju kurung walaupon selang 15 minit masuk bilik baring2 and lap hingus. majlis start lebih kurang pukul 11 and habis lebih kurang 1.30pm.

Lepas tu terus kemas2 and balik at 3pm. Isnin tak amik cuti sebab Acik Ina ada court and angah pon dah cuti hari khamis sebelum tu. Tapi, isnin tu onnjae mc. cuma singgah amik barang kat opis sebab ada benda urgent and selasa cuti pulak.

Selasa tu pulak Deepavali (Happy Deepavali to those yg celebrate!). Kami (onnjae, Achik Ina and KD-kawan-acik-ina) pergi Ampang Park sebab KD nak beli kamera. die nak pegi jalan2.So, kami pon lunch terus kat situ dan beli kamera.

Cuti kami dihabiskan dengan menonton tv je lepas tu. hehe.

Memang bercuti betol kan?


Thursday, 8 November 2012

The Great Doctor


Mula-mula baca review je citer ni dekat Dramabean. Lepas tu tengok ada pulak dekat OneHD. Apa lagi rakam la kan. Tak tengok pon lagi. Lepas tu bile baca recap rasa macam berat cerita ni. And i bukan minat Lee Min Ho sgt. cam tu camtu je. So citer yang rakam tu dah sampai  episod 16 and memori pon dah tinggal 1/3 guna tak tengok2. So last week i decided to watch and delete the series. Sebab konon-konon tak nak penuhkan memori. So malam tu pon start la tengok and delete cerita tu terus. Tapi tak perasan dah tengok sampai episod 10 rupanya satu malam tu and tetiba rasa macam 'eh,sedap pulak cerita ni'.

Cerita ni memang berat sikit sebab pasal history. Tapi i think jalan cerita die ok. Ada la yang boring sikit, yela 24 episod kan. Tapi based on recap yang i baca i rasa cerita ni ok. so sekarang dah menyesal sebab dah padam 10 episod yang awal. huhu. Jadi dah tekad dalam hati nak beli dvd dia nanti. Keke. Dah paksa dah Acik Ina belanja, tapi die pulak mintak Grey Anatomy Season 5-9. So dah decide for every Grey Anatomy box yang i belanja die, die akan belanja 1 box DVD korea pilihan i. hoho. Bukan ape, kami ni kedekut kalau nak beli untuk diri sendiri. hahaha.

Anyway, if minat nak tengok siri ni ada lagi dekat One HD. Isnin dengan selasa pukul 9.00 malam(rasanyer). Tapi minggu depan dah episod 19-20 dah. So ada lagi 6 minggu lagi nk habiskan semua. Harap-harap tader la blackout ke tertutup suis decoder ke ape ke on hari isnin n selasa (9-10pm) for the next 3 weeks.hehe

Have a nice day!
xoxo










Wednesday, 31 October 2012

AidilAdha

Salam Aidiladha!

Dah berhari-hari baru la terhegeh-hegeh kan nak tulis blog.

adoi la. tader ape yg special happen. macam biasa je

petang khamis kerja and tunggu angah dekat bukit jalil. dah sampai bkt jalil tetiba angah kata die salah dgr. rupa nya dah ke sri petaling. sabor je la kan. so tunggu la sekejap at situ. pukul 8 mlm baru sampai tol Sg Besi. kuar Kajang, masuk pulak lekas. Lepas tu jem pulak kat bukit putus, redha je 3 pointer kat tgh highway bkt putus, masuk jalan lama yang bersimpang siur. Sampai umah dekat pukul 1.00. itu pon pak long ngan mak long tak sampai lagi. hehe. diorang stuck lg kat bukit putus waktu kami kat kuala pilah.

Pagi raya pulak, cam bese je la kan. orang bujang macam i tak payah kanceong. iron je la baju sendiri. mak2 ye la. nak iron baju anak lagi, baju hubby lagi kan..hehe tgahri pulak balik mersing. tak bawak jasper pon, tumpang andak je.hehe.gembira tak yah bawak kete. siap leh mekap2 n siap dalam kete je.hohoho. balik pulak singgah pantai, tengok kuda and jalan2. balik dah malam, makan pon kat luar je.

raya kedua tak buat pape. dok umah sepanjang hari. Malam baru la terhegeh-hegeh pegi beraya umah mak ngah.hehe

Raya ketiga. dah balik kl dah. letih betol. kuala pilah - semban dekat 3 jam. hehe

nasib baik ada angah. tak bosan sgt.

tu je cerita raya. hoho

Friday, 12 October 2012

To The Beautiful You



English Translation:

Even if life is hard, don’t quit until the end
The sky will protect your side
Your footsteps are heavy, make some noise
You sink down and let out a sigh
But one more time, one more try
Look to the sky confidently
Now is just the beginning
Open your shoulders
Inside of you is someone like you
Don’t give up on your future even if it’s hard
Stand up, hold my hand, take the world
Like how petals fall when time passes
Clouds promise rain
Even if you’re struggling
It can change by whatever the sky wants
Don’t worry, never mind
Wait for that day
Look to the sky confidently
Now is just the beginning
Open your shoulders
Inside of you is someone like you
Don’t give up even if it’s hard, one more time
Stand up, hold my hand, stand up again (Stand up)
Stand up (Stand up)
Raise your head
Please don’t waver
Now is just the beginning
Open your shoulders
Don’t give up even if it’s hard, one more time
Stand up, hold my hand, stand up again
Observe and feel
Even if we’re different, my friend
You’re not alone, stand up again

Romanized:

Salmi himdeu-reodo kkeut-kkaji po-gi mara haneu-ri ne kyeo-seul jikyeojul keoya
Neoye bal-keo-reumi himkyeowo sori naeyeo jujeo-wanja hansum jiyeo bojiman
Hanbeon deo! One more try
Dangdang-ha-ge haneu-reul bwah ije shijagil ppuniya eokkae-l pyeo
Ne ane gateun ni-ga isseo himdeu-reodo po-gi mara neoye mirae
I-reona soneul jaba sesangeul kajyeo
Shi-gani heureumyeon -ggotipi tteo-reoji-deushi kureumeun bireul yakso-khae
Momburim chyeobwahdo haneulye ma-eumdaero tallajil su isseo donrsquo;t worry never mind
Keuna-reul gidaryeo
Dangdang-ha-ge haneu-reul bwah ije shijagil ppuniya eokkae-l pyeo
Ne ane gateun ni-ga isseo himdeu-reodo po-gi mara tashi hanbeon
I-reona soneul jaba tashi i-reona
I-reona ko-gael deu-reo oh oh wo-o
Jebal heunteu-lli-ji mara ije shijagil ppuniya eokkae-l pyeo
Ne ane gateun ni-ga isseo himdeu-reodo po-gi mara tashi hanbeon
I-reona soneul jaba tashi i-reona yeh yeh
Jikyeobwah neukkyeobwah seoro dareuda haedo my friend
Honja-ga aniya tashi i-reona

*credit as followed
Translation Credits: kimchi hana
Romanizations by: kpoplyrics.net


Read more: http://www.kpoplyrics.net/j-min-stand-up-lyrics-english-romanized.html#ixzz294ZwNZYG
Follow us: @kpoplyrics_net on Twitter | kpoplyricsnet on Facebook

Saturday, 25 August 2012

Aidilfitri 2012

Alhamdulillah..

Dah habis pon berhari raya and dah start kerja pon.

Cuti hari raya tahun ni dimulakan hari khamis sebelum raya dengan upacara balik kg yang santai2 je. Nasib baik Aqeela i dah post balik Senawang dengan Acik Ina. So my travel balik raya starts from Puchong. Jalan dari Puchong ke Senawang pon jem sikit2 je. Singgah rumah Kak Nomi and straight away balik ke Keratong dengan berbekalkan McD tapau je. Jalan ke Keratong pon tak jem.Mungkin orang tak start balik kg lagi.

Hari jumaat pagi tader aktiviti ape pon. Semua orang keluar. We and Bak beli barang. I malas nk ikut. Nak peram diri je kat umah. Lepas tu petang pergi pekan sehari dengan Awanis dan Iman. Sian Man, kena jalan jauh kan? letih je dia. Tapi taper, along beli kan solivite kan?hehe..Lepas tu pergi bandar cari barang lagi.

Hari Sabtu start bizi dah. Tapi malangnya I sakit perot. cirit birit. Jadi tahun ni tolong goreng kacang separuh jalan je. Daging langsung tak sentuh. Nasib baik menantu2 Bak ada nak tolong proses semua tu. hehe. Oleh kerana i tak larat, i pon tertido-tido je. Aqeela amik tender kemas ruang tamu. I pon pelik macam mana anak2 yang kat umah tu boleh dengar je cakap dia. Waktu die mengemas semua budak2 tu tak berani anik kat ruang tamu. haha. Duduk dapur or dalam bilik or kat luar je. Hebat2. Tahun depan leh suruh Aqeela buat lagi.

Raya pertama pon biasa2 je. Sebab semua orang beraya di rumah mertua masing2 di pagi raya. So tak ramai yang ada. Kami2 yang bujang and Anjang je. Andak pulak balik dari rumah mertua dalam pukul 11 am, bersalaman pukul 1 pm dan balik semula ke rumah mertua. Orang lain, emm bz di rumah mertua mereka la tu. Gambar pon tak banyak sebab photographer rasmi tader. Terpaksa bekerja di hari raya. hehe. Kami adik beradi ke kubur Mak lepas orang balik sembahyang raya. Kali ni We dengan Ema pon ikut sekali. Tahun ni buat pertama kali Emi baca doa selepas yasin. Aqeela dengan Ema nak buat iklan BErnas, tapi tak berjaya. haha. Mintak maaf mak, raya tahun ni kakak masih lagi datang seorang. InsyaAllah tahun depan akan cuba datang berdua. hehe.

Raya kedua, start dah hectic. Kami (Along era, Angah Wanis, Acu Ema and Acik Kila) bersiap2 di awal pagi untuk ke Maran. Rumah Acik Ina. Kak Long buat makan2 sempena hari raya dan kehadiran baby baru. Adam. Lepas tu berhari raya ke rumah Busu Katan di Jengka. Semua orang pergi, dan semua orang bawak kerete masing2. So, tader harapan la I nk relax2. I la satu2 nya driver wanita malam tu. Nak buat macam mana, single lady. hehe. tapi Alhamdulillah, konvoi 7 kereta selamat sampai di Keratong lebih kurang pukul 12 am ++.

Raya ketiga pulak kami adik beradik bersiap2 ke Melaka. Yela, dah lama tak balik. Kesian jugak ayah. Mesti la nk bawak anak2 pergi berjumpa sanak saudara belah sana pulak kan. Kami lalu Gemencheh. Sampai je makan2 dah rest. hehe. Macam jauh je. Lepas tu malam pulak siap2 pergi beraya.

Raya keempat, dah habis beraya, kami pon bersiap2 nak balikKeratong. Kali ni kami lalu highway, keluar Tangkak dan masuk Segamat. Sebab Awanis sibuk nk singgah kedai rambut kegermaran die. apetah nama kedai tu. dekat area kedai belakang KFC. I pon amik kesempatan untuk layer kan rambut yang tebal dan tak terkawal ni.  Kami sampai rumah dalam pukul 7.30 pm dah. Malam tu gigh kan diri basuh baju sebab esoknya dah nak balik KL pulak.

Raya kelima, pagi2 dah bangun sidai baju. Hantar kereta basuh sebab ada kesan merah melecun hari tu. Lepas tu pergi kedai beli bedak sejuk rambai, ingat kan singgah kedai 2 ringgit nk beli bekas plastik buat bungkus lauk. tapi orang kedai baru tambah stok barang baru then campak je barang2 tu and tutup laluan. macam mana aku nk amik bekas tu. kesudahannya, beli plastik dengan getah gelang tu sudah. lepas bungkus2 (Cik Da ngan Angah yang bungkus) siap2 terus balik kl. Jalan pon tak jem sangat, tapi banyank kereta la.huhu. Lepas tu singgah rnr Nilai sebab Aqeela nak berjalan ngan Ijad pulak. Sampai umah pukul 7.30.

Itu je la kejadian raya kali ni. Langsung tader jumpa kawan2. taper2 raya kan sebulan. hehe.


Monday, 30 July 2012

Ramadhan

Salam Ramadhan.

Baru je telefon ayah and heard cerita yang tak berapa best. tak pe la ayah, bukan rezeki kita. biar la orang yang buat tu tanggung sendiri apa yang die buat.

okeh,enuff with cerita tak best.

Sepanjang bulan ramadhan ni macam2 dah berlaku. hehe.

1st day puasa kami sahur ape ye?lupa dah. hari tu hari sabtu onnjae cuti,so kami berbuka di rumah ayah. may be sebab 1st day, gerai yang jual kuih cuma ada 2 je.Alhamdulillah dapat la kami kuih ketayap. Acik Ina pulak beli sata. rasanya sedap kot, tengok ayah cam makan beria je. gembira betol tengok. gembira jugak sebab berbuka beramai-ramai.

2nd week sabtu berpuasa onnjae kerja. petang tu pulak janji dgn kawan2 muda-mudi *haha* nak berbuka sama. Jemaah biasa la yang ada. nurul+arel+sophie. ain+zaide+wazeef. fairuz+zaid. aku kadang2 kena pikir lebih sikit bile nk ckp pasal laki ain ngan fairuz ni. bukan ape,sebab nama dekat2. kang aku tersalah letak pasangan,ha sesia je.huhu.

aku bawak si Aqeela gemok. bencik ah bawak die ni. dia asik bisik kat aku je. 'wey, ko kene usaha lebih sikit. kawan2 ko dah beranak pinak. ko je tak lagi' . aku rasa nk tempeleng je die.serius!

walaupon aku down jugak dengan kata2 laser kila gemok tu, aku pon admit. time flies fast. dulu masa aku kenal ngan budak2 ni, masing2 muda remaja lagi. sekarang tak sangka tengok diorang dah menguruskan anak2 pulak.hehe*terima kasih yaAllah.ko panjang kan la friendship kami lagi.kalau boleh sampai ke syurga* Tapi tak der istilah aku tak boleh merge and mingle ngan diorang even progress aku tak sm macam diorang. sebab benda2 seperti getting married, having babies is celebratory moment. and i'm grateful to be included.

mesti pelik nape aku tak bawak Acik Ina kan?Actually, die balik kg dia. meguruskan rumah. maklumla die kan ibu rumah sekarang ni. *sis, you are doing great.i'm proud of you*kebetulan pulak kak long dah admit to ward untuk melahirkan adik Kakak Nia. Alhamdulillah Acik Ina balik. boleh tengok2 kan Nia. Sian die sorang.hehe. Kakak Nia pon dah dapat adik baby boy.hehe

InsyaAllah, perancangan untuk minggu2 akan dtg dah ada. cma jadi ke tak tu tatau la kan.











Monday, 23 July 2012

Macam-macam...

Owh, dah lama tak update blog.

Idea macam-macam ader. konon nak update pasal Astro la, Pasal Rara la..Tapi bile nak menaip, maleh. Hampeh je.

Salam Ramadhan uolss..

Tuesday, 19 June 2012

Mummy

Hari ni birthday Mak.

Happy Birthday Mak.

We love you.

I Miss you.

-anak emak-

Saturday, 26 May 2012

Cuti- Cuti Malaysia (Bukit Tinggi 3)

Bukit Tinggi Sport Centre

Tak Pasal2 pegi main bowling. We Champion!

Iman and Ibu *peace*, Cik Da Dolly, Mummy Innocent

Gambar tader tujuan
Baru nak sambung lagi..sungguh tader tujuan entry and percutian ni. Bersambung lagi. : )

Thursday, 24 May 2012

Makan

Ini lunch hour..

Aku lapar..Serius lapar..tapi aku tak tau nak makan ape..pernah sape2 rasa macam aku?makan bila lapar,tapi tak fully rasa full. Rasa macam something missing.

Adakah kerana terlalu banyak makan?Atau pon rindukan masakan rumah?

Saturday, 12 May 2012

Cuti Cuti Malaysia (Bukit Tinggi 2)

Sambungan hari tu. se petang kat situ berjalan and amik gambar je. Ni la contoh berjalan tanpa tujuan. : )

The Building

Sisters

yeah, i noe. Posed macam ni tak nampak lebar sangat..keke

Gambar tader motif
Lompatan Olimpik 2012

Bila ada je family ni semua orang tak dapat tengok dah.haha

Uncle J, Dinie Comey, Andak

Angsa Makan

2 orang yang sentiasa lambat sampai ke mana-mana.

nasib muat

Uncle Not and Mak Yang

Pasukan Kuning

Satu family je. tak muat dah orang lain nak tumpang.
 To Be continued..

Tuesday, 8 May 2012

one direction


Kepp on humming this song..Iina Iina kata 'i tak dgr lagu budak2' keh3..tapi i do enjoy this song..

Thursday, 26 April 2012

Cuti - Cuti Malaysia (Bukit Tinggi)

Ini adalah percutian pertama kami sekeluarga. Starting from Facebook group '528Rocks!' so hasilnya ialah perjalanan ke Bukit Tinggi.Dah lama gila dah pergi tapi baru terhegeh-hegeh nak udate kat sini.hahaha..

Sebelum pergi, macam biasa la. kena la baca review2 orang yang dah pergi. Mostly semua kata makan and barang kat atas mahal. Of course la kan,ingat rajin nak turun naik bawak barang?so, solution nya ialah seperti di bawah.

Beli je siap2 dari kl..


Nampak tak tupperware macam balang tu..ha, tu tom yam for dinner..
Siap bawak periuk nasik bagai..Mesti adik yang tolong bawak barang tu gelak2 je dalam hati...thank you to my lovely We and Cik da yang rajin masak macam2..

Kami yang bujang bergerak dari rumah  (aku+acik ina+angah+kila) pukul 12.30 tghari sebab mak cik kila ni ader pape pulak pagi tu. Pastu jumpa Mak Yang and Andak dekat Tesco Ampang pukul 1.00 ptg sebab nak tumpang sekotak air mineral dalam keta die. Yela sekotak dah ada dalam keta aku, kang Jasper tak lepas pulak naik Bukit Tinggi tu.hehehehe

Lepas tu berhenti dan jumpa family member lain dekat Hentian Lentang. Ayah sefamily dari Bentong and We sefamily dari Keratong dah pon sampai ms tu. Anak2 dah kuak lentang dah kat sungai tu. Iman sampai tamo kuar, kena pujuk2 baru la nak kuar. hahaha..Lepas makan kami pon truskan perjalan ke Berjaya Hills tu.

Kitorang duduk dekat Colmar Tropicale. 4 Bedroom Suite harga dia masa tu RM1016. tapi lepas tu dia ader bagi redeem 8 tiket yang kami bayar masa mula2 nak masuk tu so tolak la RM96 maka jumlah sebenar bayaran adalah RM920. Bagi aku berbaloi la dengan bilik tu..Bersih dan cantik jugak. Mintak maaf la ye, gambar bilik nya tak der.. Sebabnya, pergi 5 kereta beramai2 adalah dalam 20+ orang. Mula2 kancheong nak parking sebab parking penuh. Pastu dah parking heboh pulak nk angkat barang masuk ilik. Maklum la bawak bekal macam nak duduk 2 minggu padahal 2 hari je. Lepas tu dah masuk dalam bilik pulak masing2 sibuk bercakap macam tak jumpa setahun. Padahal baru je setengah jam lepas jumpa masa berhenti makan sekat Lentang tu. Aku pon pening2 lupa suda nak amik gambar bilik.

Suite dia ni 2 tingkat. Floor bawah ada hall, satu master bedroom (ada bilik air) and satu bilik dengan satu bilik air. Floor atas pulak dua bilik, satu bilik air and ada hall jugak. Hall bawah ader kipas and Aircond. Hall atas ada aircond je. Tiap2 bilik ada tv and aircond.


alamak!anak sape tgh panjat masuk bath tub tu?hahaha..angah tak perasan...


Ayah and Cik Da. Cik Da tu bukan sedih, muka die memang camtu bila amik gambar.hahaha

Permanadangan dari bilik kami

Permandangan dari bilik lagi..

Acik Kila

Ayah Su, Qoid Sayang, Dinie Comey, Along Era
 Akan bersambung kemudian. Sudah tiba waktu kerja. Thank You.

Wednesday, 25 April 2012

For the love of Ssangchu

siap tulis nama..ni kalau angah baca mesti die tergolek ketawa..hehehe


4 ekor je..cukup lah kan? dari tader..


hahahaha...

aku tau if nok na baca ni die gelak guling2..

tapi ni la hasil lipatan aku selama sebulan ni..hahahahaha..

yang 2 ekor tu lagi aku beli kat cherating masa teman nok na pergi kuantan hari tu.

Konon2 nya aku nk hantar ni pegi balik kampung korea. tapi belom hantar lagi..Nanti la..

Tuesday, 17 April 2012

Stress

Hari ni aku stress..

mula2 aku ni sebagai geologist berdedikasi nak la menyusun sampel2 batu untuk report ni ha..tapi aku tensen, sebab hari tu baru je aku kemas sebelah meja aku ni. nak clear kan sebab nk susun sampel ni la..maklum la, opis ni coet na..pastu semua nak letak kat atas..aku nak jugak tanya budak2 pasni, hdpe pipe taknak letak kat atas ke?so, delay la jap nak susun tu..

Pastu bukak2 fb. mak ai, terkojut den! ader orang kat frenlist aku kena tag gambar bontot. bangang betol la hai..bontot yg penoh satu gamabar okeh?aku tensen2..aku pg kat wall budak tu..aku tgk rupa macam tak kenal..bagus, terus je unfriend..easy peasy...pening aku tgk...

adoi la..tolong la pikir kan sensitivity sket if nk tag ke, share ke kat wall tu..kadang2 nak marah jugak aku tgk..

tapi,lantak la..

Thursday, 12 April 2012

Update

Memang banyak benda nk update, nak tulis, nak membebel..tapi semua malas..hahahaha..

Baru2 ni sekeluarga ke bukit tinggi.. Last week pulak pg teluk cempedak..siap singgah mrsm lagi..bukan main lagi amik gambar bagai..nak update kat sini malas..

Tulis ni pon sebab takut kang kene delete plak blog ni...ahahahaha

nnti letak gambar..

Saturday, 24 March 2012

Happy Birthday Aqeela!

Last 23rd March was my baby sister Birthday yang ke 21.

Latest Photo. A Famosa. Daddy's Family day
Happy birthday Qeela mok. Aku doakan ko dapat semua yang ko ingin kan..hehehe..

Dia ni anak manja ayah..haha..serius, aku rasa ayah paling sayang dia. sebab die ni sgt la manja nya. ayah marah 2 patah die banjir da. if ayah tengking , aku rasa mau hujan ribut kat situ..hahaha.. Dia ni memang cembeng sket. Dulu2, tak jumpa tudung nangis, cari ape sumer tak jumpa nangis. sampai kawan aku yang dah 10 tahun tak jumpa pon still ingat dia ni. Siap tanya aku, "qerah, adik ko yang suka nangis tu kuat nangis lagi?"

Dia juge moody..ugh,aku tak suka nih. Asal gaduh ngan bf moody. Asal gaduh ngan kawan moody. aku rasa la, seminggu sekali mesti ader je benda yang buat tekanan darah aku ni naik sebab perangai dia ni. kalau aku hangen je mesti orang keliling tau da..die la punya pasal ni..hahahahahaha

Tapi, dia ni mak sedara kesayangan anak2 sedara aku. especially Iman Sayang. sikit2 la..(dia pelat lagi, so dia acik kila jadi la je). sumer nak la yang buat. Qoid sayang pon camtu. Kalau amik gambar dengan kila ni, ader je pose2 yang buat orang melt..tapi kila ni bukan lembut pon ngan anak2. Asik menjerit je. Sikit2 "acik kila babap kang!!" tapi anak2 suka jugak aku tgk.ntah ape jampi dia baca kat budak2 tu..hahahahaha..sepupu aku sumer kata, if bagi anak2 kila jaga, kelek2 je tido..hahaha..

Dia jugak agak rajin..kalau kene gaya suruh nya la..kalau aku yg suruh tak berapa jalan.aku selalu pass keje2 suruh dia kat kak ina je..hahahahahah..sebab dia ni kalau ngan kau asik nak touching je. mungkin sebab aku ni jarang membebel kat dia (banding ngan angah). Kalau aku nak cakap dengan dia ni kene pujuk2 je. kadang2 tensen lak aku.

Dia jugak selalu mnyumbang bahan2 ketawa untuk aku ngan Kak Ina.hahaha. tatau la, mungkin beza umur agak jauh ka, so ape yg die buat kadang2 buat kitorang rasa kelakar.

Asal berjalan je, kene beli jajan..takut mabuk..hahahaha

Wednesday, 21 March 2012

Giveaway from mywomenstuff

http://www.mywomenstuff.com/2012/03/21/win-lovingminerals-com-lumiere-6-piece-dual-brush-set-worth-rm279/

Ramai-ramai la join.mn tau rezeki kan?

no, i dont know Paris personally. i only know her through mywomenstuff. But i can tell she's one nice lady..hehehe

Anyway, hari ni nak cerita pasal komen. i'm not one of pengomen tegar. serius. i do read and like a lot of blogs. but untuk mengomennye memang sangat susah.

kenapa?sebab saya ni self concious. nak2 sekarang ni i'm in my lowest point of life. so i kinda afraid if apa yang i tulis or komen mengganggu perasaan orang. i only komen if i rasa komen i dapat bright up somebody's day. i hope.

Thursday, 8 March 2012

I Wont GIve Up On Us


Aku asyik teringat je lagu ni..tatau kenapa. Sebab sedap kot? ke sebab Jason Mraz nyanyi? ke sebenarnya aku touching dengan lirik 'i wont give up on us'?

i'm at my lowest point right now.

Wednesday, 7 March 2012

Ahh,,Kebusanan..

Sepatutnya nak upload gambar kawen ju-are. Tapi kemalasan melanda diri.

Sekarang ni semua benda malas. nak keluar pon malas. Paling2 pon pergi Jusco makan dengan budak2 ni je.

Tapi, hujung minggu ni gembira! Sebab nak pergi family day ayah dekat melaka. haha.. Sabar menghitung hari..

Saturday, 3 March 2012

Birthday Awanis!!!

Birthday Girl!

Hari ini adalah hari lahir adik saya. Happy Birthday Angah Wanis!! Aku doakan semoga kau mendapat semua yang kau ingin kan..

Angah adalah seorang adik yang tak banyak karenah..sejak kami kehilangan mak kami, rasa nya adalah sekali or dua kali kami bergaduh atau tak bercakap. itu pon biasa nya kami cuma merajuk sehari je.

Dia juga seorang yang senang dibawa berbincang dan kalau ada permasalahan keluarga, aku lagi suka cakap dengan dia. sebab aku rasa hilang stress dan insyaAllah, masalah tu akan selesai if tak 100% pon.

Sekarang dia dok kat umah aku. Rajin jugak la dia basuh pinggan and tolong hanger baju. hahahaha.. terima kasih ngah, kak hang ni mmg maleh hanger baju kurung.

Tapi, sila tau yang dia ni amatlah degil nya..memang tak bisa tahan. Aku rasa Qoid Sayang tu pon menurun perangai dia ni. Kalau dah dia nak buat tu, tak tunggu2 dah. Memang dia akan buat. Kalau dia tak setuju aku bg bukti kejadian dekat sungai Chamang and kes Pos Malaysia cawangan Tesco Ampang tu. Cakap Kak Ina pon kadang2 dia tak dengar..

Satu lagi, dia paling pandai pow orang..especially aku ngan Kak Ina la kan..tau2 je, dah ada dah barang dia yang kitorang bayar. Kitorang pon tak perasan bila dia amik. So, kepada future husband dia, please take note perangai dia yang ni..hahahah

Tu je la kot pasal dia ni..okey lah.Daaa...

Satu lagi gambar..

Friday, 2 March 2012

Tiada Tajuk


Comel kan? Masa baca ni, teringat surat2 cinta orang lain yang dibaca masa sekolah dulu..hahaha...surat sendiri mesti la tader,tak confiden kot nak antar..eh? ke ader? sorry guys..terlupa sudaa...

Anyway, baru je baca blog besties Nurul . Ada benda yang aku rasa mcm inspired and of course akan nasihat kan orang untuk buat benda yang sama, TAPI, aku sendiri mungkin tak boleh buat..haha..


  okey..ini la dia..bukan ape, sebab aku punya confident level ni kurang. so, jarang ak nk ambil 1st inisiatif nak call orang ke,ajak jumpa ke.. Nak cakap i love you tu lagi la tak kan..Tapi ni applicable untuk kawan - kawan lelaki je. kalau kawan2 pompuan tak der pulak malu..hahahah

 Sebab aku selalu rasa tak proper untuk aku melebih-lebih. Sebab orang boleh cakap macam2 dan mungkin macam2 tu adelah apa yang aku tak nak dengar. 

kalau kat orang lain boleh pulak aku bukan main semangat lagi nasihat. macam tu la, macam ni la.. Bila time aku je, terus aku senyap...hahahahahaha

 Tapi tu apa yang aku rasa la. If orang lain tak rasa macam aku, tader hal.. Kita ada pandangan masing-masing kan?
 


Wednesday, 25 January 2012

CNY

Happy Chinese New Year!!!(for those who celebrate la)

Sekarang ni bercuti panjang..sangat seronok...relax2 kat kampung..ye la,bukan selalu pon dapat cuti panjang kan?

Sebab tu sejak kerja ni selalu rasa, nak sekolah balik..nak belajar balik..sebab ms tu ader cuti panjang...rasa macam nak ckp dekat adik2 dan anak2..enjoy la cuti tu..nnti dah keje,tak dapat da la...

tapi nak buat macam mana kan..benda baik memang tak berpanjangan..hahaha..

Sunday, 22 January 2012


I'm loving this video at this moment..bukan sebab berangan or what-so-ever..Tapi sebab video clip ni sangat cute...and the singer is Kim Hyun Joong..Who doesn't love Kim Hyun Joong?okay,maybe ada.Tapi I still Love Kim Hyun Joong..hahahaha...