Friday, 17 June 2011

nescafe dan oat

Salam..

sekarang ni sepatut nye lunch hour..tapi sebab kak iza takder malas la nak jalan sorang2...

so lunch hari ni ialah nescafe + oat..sehat ke tak tu?oat tu mmg la sehat..tapi nescafe??padahal baru je semalam minum nescafe..hari ni minum lagi..sekali sehari taper kot..

tadi dengar hotfm pasal denda dari ayah..terus la kan teringat kedegilan masa kecik..mula2 yang ingat ialah kene rotan sebab main hujan..padahal bukan main betol pon lagi..baru test2 hulur tangan kat beranda umah je..lepas tu gaduh dengan ayah sebab marah emi..pastu ayah marah balik..hahaha..pastu majuk..lansung tak cakap ngan ayah..nasib baik, mak la jadi orang tengah masa tu...masa mak ader, jarang bersembang ngan ayah..general things je la cakap pon..yang wajib2..if tak sumer cakap kat mak. banyak lagi la kenangan kene belasah dulu2..hehehehe..

tapi lepas mak tader,nak tak nak terpaksa jugak la cakap dengan ayah..dah memang hobi nye bercakap kan..ingat lagi, masa ayah hantar balik hostel dulu.2 setengah jam tu asyik bercerita je..ayah tukang dengar je..hahaha..ms mula2 ayah tetap garang..nak citer2 pasal boys pon tak ley..tapi pastu,siap tunjuk gambar dgn crush ms dinner form5..hahaha..ayah tak marah pon..die senyum je..tapi pastu die sibuk tanye,budak mana, ape sumer..sampai malas nak jawab...

tapi all the memories for these past 10 years ni la yang buat relationship anak dan ayah kuat..hehehe..skang ni dah tau sgt dah perangai ayah macam mana..if die nak marah, kenala diam dulu..bg die cakap puas2 baru la balas balik.

ayah bukan la sempurna, tapi bagi OnnJae ayah adalah ayah terbaik..

Bak juga same seperti ayah untuk Onnjae..tapi tok bak pendekatan die lebih kepada berkawan dengan anak2..kalau tok bak 'demokrasi' ayah pulak 'pemerintahan tentera' hahahaha...

Onnjae love both you so much..

Q:adakah Onnjae nak suami seperti perangai ayah?
A:Tidak!!hahahahaha..

Friday, 3 June 2011

Kecanggihan Hari Ini..

Salam..

Hi Uolls...

hoho...nampak tak?onnjae dah ader iklan nuffnang kat tepi and atas..hahahahahha..rasa macam hebat sangat je..padahal orang lain dah lame dah ader.yela,onnjae ni kan baru je..

owh,barang mama na dah samapai mesia..dah soh kerry antar straight to mama na at kampung..RIndu kat kampung la..rindu anak2...