Friday, 7 October 2011

Kehidupan Hari Ini

Salam.

Wah! tajuk macam ape je..hahahaha..sebenarnya tader ape yang special. Cuma sekarang ni gile tengok cerita korea and berita-berita korea je..

Sebenarnye nak cerita pasal discussion 3 orang perempuan kat rumah je..Nok Na la yang start..cerita pasal die ternampak orang yang berkira-kira nak beli tauhu harga 35 sen..Nok Ros pulak cerita pasal die tengok orang dekat rumah die yg mmg berkira-kira nak beli lauk..ape yang i dapat buat kesimpulan ialah, sekarang ni ekonomi memang teruk. jadi kite semua kene berjimat dan simpan duit. we all serumah bukan pembangkang and bukan juga pro kerajaan. tapi if boleh la kan, bagi la subsidi lebih or harga kawalan untuk makanan ruji macam beras ke telur ke. tatau la if dah ader tapi we all yang tatau kan. hohoho...macam Nok Na kate,at least, if tader lauk sgt nak makan nasi goreng kosong pon okey dah.

Friday, 12 August 2011

Minggu Down..

Salam..

Minggu ni memang minggu down..Jadi, semua benda yang dibuat pon down..Semua nye Mendukacitakan..Dugaan Ramadhan agaknya...

Friday, 17 June 2011

nescafe dan oat

Salam..

sekarang ni sepatut nye lunch hour..tapi sebab kak iza takder malas la nak jalan sorang2...

so lunch hari ni ialah nescafe + oat..sehat ke tak tu?oat tu mmg la sehat..tapi nescafe??padahal baru je semalam minum nescafe..hari ni minum lagi..sekali sehari taper kot..

tadi dengar hotfm pasal denda dari ayah..terus la kan teringat kedegilan masa kecik..mula2 yang ingat ialah kene rotan sebab main hujan..padahal bukan main betol pon lagi..baru test2 hulur tangan kat beranda umah je..lepas tu gaduh dengan ayah sebab marah emi..pastu ayah marah balik..hahaha..pastu majuk..lansung tak cakap ngan ayah..nasib baik, mak la jadi orang tengah masa tu...masa mak ader, jarang bersembang ngan ayah..general things je la cakap pon..yang wajib2..if tak sumer cakap kat mak. banyak lagi la kenangan kene belasah dulu2..hehehehe..

tapi lepas mak tader,nak tak nak terpaksa jugak la cakap dengan ayah..dah memang hobi nye bercakap kan..ingat lagi, masa ayah hantar balik hostel dulu.2 setengah jam tu asyik bercerita je..ayah tukang dengar je..hahaha..ms mula2 ayah tetap garang..nak citer2 pasal boys pon tak ley..tapi pastu,siap tunjuk gambar dgn crush ms dinner form5..hahaha..ayah tak marah pon..die senyum je..tapi pastu die sibuk tanye,budak mana, ape sumer..sampai malas nak jawab...

tapi all the memories for these past 10 years ni la yang buat relationship anak dan ayah kuat..hehehe..skang ni dah tau sgt dah perangai ayah macam mana..if die nak marah, kenala diam dulu..bg die cakap puas2 baru la balas balik.

ayah bukan la sempurna, tapi bagi OnnJae ayah adalah ayah terbaik..

Bak juga same seperti ayah untuk Onnjae..tapi tok bak pendekatan die lebih kepada berkawan dengan anak2..kalau tok bak 'demokrasi' ayah pulak 'pemerintahan tentera' hahahaha...

Onnjae love both you so much..

Q:adakah Onnjae nak suami seperti perangai ayah?
A:Tidak!!hahahahaha..

Friday, 3 June 2011

Kecanggihan Hari Ini..

Salam..

Hi Uolls...

hoho...nampak tak?onnjae dah ader iklan nuffnang kat tepi and atas..hahahahahha..rasa macam hebat sangat je..padahal orang lain dah lame dah ader.yela,onnjae ni kan baru je..

owh,barang mama na dah samapai mesia..dah soh kerry antar straight to mama na at kampung..RIndu kat kampung la..rindu anak2...




Wednesday, 25 May 2011

"SPANX give away by Kerry's Blogshop"

"SPANX give away by Kerry's Blogshop"

Tetiba onnjae rajin nak tulis blog kan.

kalau tadi promote blog die,skang ni onnjae nak join contest pulak.

onnjae tader lagi pengalaman memakai Spanx tapi akan pakai..hehehe..tapi Onnjae pernah pakai make up Victoria Secret yang Kerry jual..

My dream with Spanx adalah untuk mendapatkan bentuk badan yang sempurna secara sementara..hehehe..bukan ape,onnjae memang suka berat badan sekarang ni..cuma shape nye macam lari sikit. so, kalau nak pakai kebaya memang tak kompiden la..nak-nak sekarang ni onnjae sibuk attend kenduri kawen kawan2 di sana sini..so, tak vouge the vass la kan if pakai kebaya tapi perut onnjae cam terkedepan sket kan? hahaha...sementara nak dapat SPanx ni,onnjae ader jugak pakai peramping sementara jenama lain,tapi agak panas and selalu malas.

So,baca-baca blogshop kerry ni,macam terminat la pulak dengan Spanx ni. Sebab banyak feedback yang kata Spanx ni selesa dan yang penting affordable. tak sabar pulak nih..hehehe

tapi Onnjae kene la bersenam jugak,bagi mendapatkan apa yang onnjae nak kan..kalau setakat pakai je Spanx ni tapi tak work out,tak ley jugak kan?so far, the only work out yang onnjae buat ialah pilates by Denise Austin je..hahaha..ader jugak angan-angan nak jogging la ape la..tapi M..

P/s Semoga Onnjae kuat semangat untuk work out, bukan kuat semangat makan je..hehehe

End of May already and June will come eventually...

Sekarang sesungguhnye tatau nak citer ape..masa tader blog macam-macam nak citer..macam-macam nak share..tapi sekarang bila dah ader malas and tatau pulak nk tulis ape..

tapi,alang-alang dah sign in,nak promote blogshop kawan saya semasa di kuantan. kerry.

siapa yang berminat nak beli Assets or Spanx (untuk mendapatkan 'curve' yang sepatutnya) or Victoria Secret (untuk Face and Body) boleh la singgah di http://blogshopkerry.blogspot.com/

Monday, 18 April 2011

Hwangbo and Hyun Joong - to the world!!!


Sentiasa bersemangat bila dengar lagu ni..one of the korean artist i love..love her and hyun joong in we got married..

watching her in we got married open my mind a bit about receiving people as the way they already are..and they will open their heart and change naturally..

Friday, 15 April 2011

Aksi Bebas..

Salam and hi..

Sebenarnye nak update pasal pegi singapore hr tu..tapi tak sempat lagi..this week mmg quite busy..

aku sebenarnye nak cari keje lain, tapi keje lain tu nak 5-10 years experience..so mn aku nak dapat tu?

so, skang ni stay lagi kat sini dengan tabah hati..hehehe

xoxo

Friday, 8 April 2011

Can i turn back time?


I'm so glad you made time to see me
How's life? Tell me, how's your family?
I haven't seen them in a while

You've been good, busier than ever
We small talk, work and the weather
Your guard is up, and I know why

Because the last time you saw me
Is still burned in the back of your mind
You gave me roses, and I left them there to die

So this is me swallowing my pride
Standing in front of you, saying I'm sorry for that night
And I go back to December all the time

It turns out freedom ain't nothing but missing you
Wishing I'd realized what I had when you were mine
I go back to December, turn around and make it alright
I go back to December all the time

These days, I haven't been sleeping
Staying up, playing back myself leaving
When your birthday passed, and I didn't call

Then I think about summer, all the beautiful times
I watched you laughing from the passenger side
And realized I loved you in the fall

And then the cold came, the dark days
When fear crept into my mind
You gave me all your love, and all I gave you was goodbye

So this is me swallowing my pride
Standing in front of you, saying I'm sorry for that night
And I go back to December all the time

It turns out freedom ain't nothing but missing you
Wishing I'd realized what I had when you were mine
I go back to December, turn around and change my own mind
I go back to December all the time

I miss your tan skin, your sweet smile
So good to me, so right
And how you held me in your arms that September night
The first time you ever saw me cry

Maybe this is wishful thinking
Probably mindless dreaming
But if we loved again, I swear I'd love you right

I'd go back in time and change it, but I can't
So if the chain is on your door, I understand

This is me swallowing my pride
Standing in front of you, saying I'm sorry for that night
And I go back to December

It turns out freedom ain't nothing but missing you
Wishing I'd realized what I had when you were mine
I go back to December, turn around and make it alright
I go back to December, turn around and change my own mind
I go back to December all the time, all the time



Copied from MetroLyrics.com

Friday, 25 March 2011

Baru Berkenalan dengan Blog?

Salam and hi all..

owh,kehidupan di office agak teruk dengan pelbagai gossip and cerita..

tapi blog onnjaejun lebih teruk sebab tuan punye nye lansung tak reti and tader mase lagi nak godek-godek ape yang boleh dibuat dekat blog ni..hehehe

tengah pikir-pikir lagi ape nak tulis..

xoxo

Monday, 21 March 2011

My First Ever Entry

Hi,
My name is OnnJae (given by a good friend of mine,Padel)

This blog will have no particular issue or title to review. It is only my personal view for any subject written here..

Do share anything for me to write or to share..

comments are highly appreciated..

xoxoxo